Cum stă treaba cu fermentarea?

Cum stă treaba cu fermentarea?

De la iaurtul savurat la micul dejun până la kimchi servit la cină – alimentele fermentate au ajuns pe buzele tuturor și asta datorită faptului că sunt privite ca fiind esențiale pentru echilibrul florei intestinale. O luăm pas cu pas pentru a descoperi întregul proces de fermentare al iaurtului nostru și de ce acesta este bun pentru starea ta de bine digestivă.

Fermentarea este procesul prin care bacteriile, drojdiile sau alte microorganisme descompun zaharurile și carbohidrații în acizi, gaze sau alcooli. În cazul nostru, cele 5 bacterii atent selecționate transformă laptele proaspăt în iaurt. Iată cum:

Colectăm laptele
Pregătim un tanc de lapte pasteurizat – lapte în care se găsesc în mod natural proteine și lactoză, hrana favorită a multor specii de bacterii.

Adăugăm câteva culturi vii
Adăugăm în lapte cele 5 tulpini specifice – 1 x Bifidus ActiRegularis, 1 x Lactococcus Lactis, 1 x Streptococcus Thermophilus și 2 x Lactobacillus bulgaricus – pentru a începe procesul de fermentare.

Creștem temperatura
Încăzim laptele până la temperatura de 37°C – fermenții încep acum să se hrănească cu lactoza prezentă în lapte, care este mai apoi transformată în acid lactic.

Încep transformările
Numărul fermenților crește, iar acidul lactic scade pH-ul laptelui, transformandu-i astfel textura intr-una fină si cremoasă.

Iar tu te bucuri de beneficii
Acum te poți bucura de un iaurt îmbogățit cu miliarde de fermenți Bifidus ActiRegularis, care te ajută să iți menții o flora intestinală echilibrată.

Iaurtul conține calciu care contribuie la funcționarea normală a enzimelor digestive. Consumă Activia ca parte a unei alimentații echilibrate și diversificate și a unui stil de viață activ.