Starea de bine digestivă: Dincolo de termeni

Starea de bine digestivă: Dincolo de termeni

Bacterii, floră intestinală, microbiom... toți termenii pe care trebuie să îi știi pentru a deveni un cunoscător în starea de bine digestivă

Bacteriile
Sunt microorganisme unicelulare. Unele dintre acestea sunt bune și ne ajută organismul.
Altele provoacă boli.
Care crezi că ne sunt pe plac?

Bifidobacteriile
Sunt o specie de bacterii în formă de Y, care fac parte în mod natural din flora intestinală a corpului uman și care se găsesc în unele produse fermentate, precum Activia. Ceea ce înseamnă ca poți înmulții numărul bacteriilor bune din organismul tău prin consumul de iaurt Activia.

Fermentarea
Este descompunerea făcută ca la carte. Sau mai bine spus: recompunerea. Așa cum laptele se transformă în iaurt, iar varza în kimchi.
Fermentarea are loc atunci când bacteriile, fermenții sau alte microorganisme descompun zaharurile și carbohidrații în acizi, gaze sau alcooluri. Noi folosim un proces unic de fermentare, care durează minim 7 ore la o temperatură de 37°C, lucru care permite bacteriilor Bifidus să reziste și să se multiplice.

Flora intestinală sau microbiota
Reprezintă totalitatea bacteriilor și microorganismelor care trăiesc în tractul tău digestiv. Fiecare dintre noi avem între 300 și 500 de tipuri diferite de bacterii care trăiesc în corpul nostru, iar fiecare compoziție este unică precum o amprentă.

Iaurtul conține calciu care contribuie la funcționarea normală a enzimelor digestive. Consumă Activia ca parte a unei alimentații echilibrate și diversificate și a unui stil de viață activ.