Smoothie cu rubarbă coaptă și căpșuni
Rețetă Smoothie cu rubarbă coaptă și căpșuni
Ingrediente
320ml iaurt de băut Activia
300g căpșuni
2 tije de rubarbă
3 linguri de zahăr
1 linguriță de miere
1 lingură de semințe de chia
Mod de preparare
Taie rubarba în bucăți de aproximativ 4-5cm. După ce ai terminat de tăiat bucățile de rubarbă, pune-le într-o tavă pentru copt și presară zahărul pe deasupra. Apoi acoperă tava cu folie de staniol și las-o la cuptor la temperatura de 180 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până ce bucățile de rubarbă devin ușor moi.
Pune bucățile de rubarbă într-un blender, adaugă apoi căpșunile împreuna cu iaurtul Activia, semințele de chia și o lingură de miere, iar apoi mixează bine și gustă compoziția. Mai poți adăuga miere dacă îți dorești un smoothie un pic mai dulceag deoarece rubarba este puțin mai acrișoară.