Smoothie cu rubarbă coaptă și căpșuni

Rețetă Smoothie cu rubarbă coaptă și căpșuni

Ingrediente

  • 320ml iaurt de băut Activia

  • 300g căpșuni

  • 2 tije de rubarbă 

  • 3 linguri de zahăr

  • 1 linguriță de miere

  • 1 lingură de semințe de chia



Mod de preparare

Taie rubarba în bucăți de aproximativ 4-5cm. După ce ai terminat de tăiat bucățile de rubarbă, pune-le într-o tavă pentru copt și presară zahărul pe deasupra. Apoi acoperă tava cu folie de staniol și las-o la cuptor la temperatura de 180 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până ce bucățile de rubarbă devin ușor moi. 

Pune bucățile de rubarbă într-un blender, adaugă apoi căpșunile împreuna cu iaurtul Activia, semințele de chia și o lingură de miere, iar apoi mixează bine și gustă compoziția. Mai poți adăuga miere dacă îți dorești un smoothie un pic mai dulceag deoarece rubarba este puțin mai acrișoară.