Provocările: Cum să le abordăm și cum ne bucurăm de reușite

Iată câteva provocări personale de care te poți lovi zilnic: obținerea acelei promovări mult așteptate, să-l convingi pe fiul tău să mănânce și legumele din farfurie sau completarea listei cu sarcinile zilnice. Atunci când în cele din urmă le-ai îndeplinit pe toate sau măcar una, meriți să te feliciți pentru felul în care te-ai organizat! Calea spre succes - indiferent dacă obiectivul tău este profesional sau personal - poate fi pavată cu mici momente de bucurie. Sunt lucruri de care poți fii mândră, dar micile succese sunt ușor de trecut cu vederea. Când ne alocăm timp pentru atingerea obiectivul vieții noastre, avem de două ori mai multe șanse de reușită. Așa că, iată trei idei pentru a sărbători succesul.

Ține un jurnal al micilor succese

Să ții un jurnal personal poate fi un instrument excelent de a găsi ce se ascunde cu adevărat în sufletul tău, unde te poți exprima fără constrângeri și în care poți să-ți notezi momentele speciale pentru a le consulta mai târziu. Când cineva se concentrează prea mult timp doar pe viitor, tinde să uite să savureze momentele din prezent. Așa că, timp de cinci minute în fiecare zi gândește-te la o reușită măruntă care totuși te-a făcut fericita, adu-ți aminte de un lucru frumos pe care ți l-a spus partenerul tău de viața sau un compliment pe care ți l-a făcut șeful tău?

Recompensează-te

După efort vine și răsplata. Răsplătește-te cu acea pereche de pantofi pe care ți i-ai dorit dintotdeauna, mergi la o ședință de spa sau la coafor pentru o tunsoare șic — nimic nu e prea puțin sau prea mult când vine vorba de a sărbători un efort important. Cel mai important este să te apreciezi pe tine însăți. Orice alegi ca răsplată, este o sursă de inspirație minunată pentru a te întrece pe tine.

Împărtășește experiența ta personală în materie de succes

Așa cum se spune «Fericirea este reală doar atunci când este împărtășită». Din acest motiv, sărbătorirea împreună cu altcineva a unei vești bune sau a unui succes personal va amplifica sentimentele pozitive pe care deja le simți. Nu numai ca vor fi fericiți pentru tine, dar acest lucru va întări, de asemenea, relația strânsă pe care o aveți. Deci, când planifici o cina alături de prietenii apropiați sau de familie pentru a sărbători ultimele tale realizări?

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!