Povestea ta: Sfaturile mele pentru a fi o persoană bine organizată

Veronica, 50 de ani. Este o mamă din mediul urban, cu trei copii (16, 18 și 20 de ani), lucrează ca director de afaceri într-un start-up digital. Între familie și muncă, obiectivul este: de a avea timp și pentru ea. În cele ce urmează, ea ne spune povestea ei.

Nu există să fii "bine organizată' — fie ești, fie nu ești. Am un job full time ce presupune multe responsabilități, un partener de viață și trei copii; așa că nu am de ales: trebuie să fiu organizată dacă nu vreau ca viața mea să fie haotică. Cel mai mare secret al meu este să accept să pierd timp, pentru a salva mai mult timp. Am învățat, uneori pe pielea mea, că citirea manualului de instrucțiuni cu mare atenție, lucru care de multe ori poate fi plictisitor, îmi permite să înțeleg mult mai repede cum funcționează acest echipament nou. Alocând timp pentru a pregăti o discuție cu un client sau o ședință, scade la jumătate durata finală a acesteia și, în același timp, o va face mult mai eficientă. De asemenea, citind o rețetă de la cap la coadă, înainte de a te apuca de gătit, previne apariția unor complicații sau frustrările...

Înainte de a mă apuca de orice, indiferent despre ce e vorba, întotdeauna mă întreb, de absolut fiecare dată, ce vreau să fac cu adevărat, cum urmează să fac acel lucru și de cât timp am nevoie.

Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să iau în considerare câtă energie mai am în acel moment. Acest lucru îmi permite să-mi dau seama dacă atunci e cu adevărat cel mai bun moment pentru a rezolva acea sarcină sau, poate, ar fi mai bine pentru altă dată. Această tactică este contrară organizării militare: felul meu de a rezolva lucrurile îmi dă încredere în mine și îmi oferă foarte multă libertate. Cu cât sunt mai organizată, cu atât am mai multă liniște sufletească și e mai simplu pentru mine să-mi fac timp pentru ceea ce apare în mod neașteptat, pentru ceva distractiv sau chiar pentru luxul real al unui moment în care să nu fac nimic.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!