Povestea ta: Lucruri care oferă sens vieții tale

Luiza, 43 de ani. Este o mamă singură și o jurnalistă foarte activă. Îi face plăcere să petreacă timp cu prietenii ei, dar și să fie un mentor pentru fiica ei mai mică. În cele ce urmează, ne spune povestea ei:

"Când mi-am dat seama că viața mea are un ritm atât de alert încât nu mă mai pot bucura de cât de grozavă sunt, am ajuns la concluzia că-mi lipsea ceva foarte important. Așa că am început să-mi pun ordine în viață. Am început să-mi acord mici plăceri care să mă ajute să mă armonizez, să mă bucur din plin de viață și de recompensa pe care o oferă o stare de atenție susținută. De exemplu, acum mă bucur doar de mâncare bună, sănătoasă. Mâncare simplă. Acum mănânc doar ceva ce-mi face plăcere, nu pe grabă, doar ca să-mi alung foamea sau sub presiunea unor diete. Îmi fac timp pentru activități care-mi fac plăcere. Uneori îmi acord luxul de a nu face nimic – în loc să-mi umplu agenda fără să țin cont de lucrurile care-mi plac sau care mi-ar prinde bine. De asemenea, îmi fac timp pentru a-mi dori cu adevărat ceva înainte de a-l cumpăra, mă gândesc la el, visez, mă pregătesc pentru acel moment când îl voi avea, pentru a trăi cu adevărat acel moment.

Am mai învățat și importanța de a-ți goli mintea, de a asculta liniștea și, în acest fel, realizez ce mi-a oferit viața până acum. Acest lucru îmi permite să apreciez cu adevărat lucrurile care mă înconjoară, să fiu recunoscătoare pentru fiecare aspect al vieții, dar și să le aleg pe cele cu care vreau să merg mai departe și să le las în urmă pe cele de care nu-mi pasă.

Să regândesc muzica care-mi place și pe care vreau s-o ascult, să redescopăr, să sortez și să aleg hainele care-mi plac de cele de care vreau sa mă descotorosesc; Acest raționament se aplică și la telefoanele pe care le primesc, acum aleg la care vreau să răspund și la care nu; Fac acest lucru și cu inbox-ul meu, întrebându-mă dacă vreau cu adevărat să citesc un anume e-mail acum sau e mai bine să-l las pe mai târziu, gândindu-mă la acei oameni cu care chiar vreau să petrec timp și la cei cu care nu vreau... Când sunt în stare să fac loc în viața mea pentru toate aceste mici lucruri, pentru aceste simple momente care par simple și insignifiante, atunci mă simt puternică și împlinită."

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!