Pe care dintre aceste noi trend-uri culinare le-ai încercat deja?

De obicei ești printre primii care află despre cele mai noi trend-uri în materie de alimentație sănătoasă, dar ai tendința de a fi un pic sceptică când vine vorba de mofturi culinare care azi sunt la modă, dar mâine dispar. Am analizat trendurile care au apărut în acest an și merită încercate și le-am selectat pe cele pentru care merită să păstrezi un pic de spațiu în frigider.

Varza Kale

Bogată în nutrienți, varza Kale este de ani buni favorita multor epicurieni preocupați de mâncarea sănătoasă, chiar dacă abia de curând leguma cu frunze crețe și de un verde închis (uneori mov) a ajuns în centrul atenției. Lăudată de mulți autori preocupați de domeniul culinar ca "regele" verdețurilor, varza Kale este renumită pentru calitățile nutriționale, în ciudat faptului că are un aport caloric foarte scăzut. Așa cum se întâmplă cu multe dintre legumele verzi din familia crucifere, varza Kale poate avea un gust amarui dacă nu este gătită corect. Secretul este să o fierbi sau, dacă o consumi în salate, să folosești zeamă de lămâie pe post de dressing pentru a-i înmuia frunzele.

Lintea și alte "boabe"

Boabele sunt semințele unor legume, precum lintea, soia, arahidele, fasolea si năutul. Bogate în fibre și carbohidrați complexi, dar cu un conținut mic de grăsimi, boabele pot fi incluse într-o multitudine de feluri de mâncare. O salată cu boabe de fasole, de exemplu, nu e doar delicioasă, dar îți va asigura nutritia necesară pentru o bună parte a zilei. Sau, poți face un fel de mâncare mai picant pentru cină folosind fasole boabe neagră! Ai o rețetă preferată pe bază de boabe?

Algele

Da, ai citit bine! Algele reprezintă cel mai comentat trend culinar al acestui sezon și are chiar și propria-i fundație pentru sănătate. Fie că sunt date prin blender și încorporate într-un smoothie verde sau folosite pe post de salată-garnitură, acest super aliment conține cantități mari de iod, care, conform noilor studii, reduce oboseala mentală și fizică, îmbunătățește sănătatea părului, a pielii și a unghilor, pe lângă multe alte beneficii pe care le aduce pe termen lung. Lasă-te inspirată de bucătăria japoneză și folosește o combinație de alge marine și susan pentru a crea o salată unică și delicioasă.

Metoda de gătitul cap-coadă

Ca un consumator ce are grijă și de mediul înconjurător, știi că e important să nu faci risipă de mâncare. Acest lucru presupune să fii creativă cu mâncarea ramasă și să nu arunci la gunoi alimente ce pot fi folosite. Gătitul cap-coadă înseamnă folosirea a tot ce-ți oferă un fruct sau o legumă. Această metodă a fost popularizată de Tara Duggan, scriitoare culinară, și este oportunitatea perfectă de a-ți folosi creativitatea în bucătărie! Accepta aceasta provocare și încearcă să nu mai arunci la gunoi nicio parte a unui aliment proaspăt, vei descoperi câte poți face cu partile pe care până acum le aruncai: supe, salate, gemuri, compoturi și multe altele...

Apă infuzată

Esențială pentru sănătatea ta, dar un pic cam fadă, apa reprezintă 50-75% din corpul uman. Cel mai nou trend combină acest lichid dătător de viață cu fructele tale preferate, legume sau ierburi aromatice pentru a crea o varietate de băuturi răcoritoare și gustoase! Încearcă o combinație apă cu bucăți de mango și frunze de mentă ca o alternativă la cocktailurile de primăvară sau un pahar de apă minerală cu castravete, lămâie și coriandru în loc de cafea.

Pe câte din aceste trenduri culinare le-ai încercat? Mai ai vreunul de adăugat la această listă?

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!