Descoperă arta auto-masajului

Când ai un program zilnic foarte aglomerat, este destul de ușor să uiți să-ți oferi o pauză în care să te preocupi de corpul și de mintea ta. Învățând arta auto-masajului, te vei deprinde sa-ți oferi scurte pauze pe parcursul zilei, care te vor ajuta să fii mai concentrată, calmă și plină de energie.

Masajul e benefic atât pentru musculatură, cât și pentru minte. Un scurt auto-masaj are ca efect imediat calmarea și relaxarea musculaturii obosite. Al doilea efect al acestei tehnici este unul mental: faptul că te concentrezi în întregime asupra corpului tău permite creierului să se relaxeze. Iată câteva tehnici de auto-masaj pe care le poți încerca la muncă sau acasă.

Tehnica minge de tenis

Într-un mod cât mai discret, descalță-te păstrând picioarele sub birou și pune o minge de tenis sub talpă. Mișcă mingea cu talpa piciorului și, din când în când, aplică presiune pe aceasta pentru a te bucura de un masaj relaxant - este recomandat mai ales persoanelor care obișnuiesc să poarte des tocuri!

Masajul palmelor

La birou îți folosești mâinile destul de mult, așa că nu strică să le recompensezi cu un masaj rapid, folosind o cremă de mâini. Nu doar că-ți va relaxa palmele, dar după acest masaj vei avea și o piele mai catifelată. Folosește-ți degetul mare pentru a frământa palma de la cealaltă mână. Apoi, masează fiecare deget în parte și termină ciupind ușor pielea dintre degete, pentru a te trezi din relaxare!

Relaxează-ți brațele

Parcurge cu degetul mare, de jos in sus, toată lungimea antebrațului, cu mișcări de mângâiere, pentru a stimula circulația sângelui. Când simți că pielea ți s-a încălzit, folosește indexul și degetul mijlociu pentru a masa cu mișcări circulare, în sus și în jos, antebrațul și brațul.

Detensionează-ți umerii încordați

De multe ori nu ne dăm seama că am petrecut toată ziua cu umerii ridicați până la urechi, din cauza poziției pe care o avem în timp ce lucrăm la calculator sau din cauză că vorbim prea mult la telefon. Folosește vârfurile degetelor pentru a-ți masa ceafa prin mișcări circulare, de sus în jos și in lateral.

Îndreaptă-ți coloana înțepenită

O altă victimă a unui job care te leagă de birou este spatele. Apasă cu pumnii zona lombară și masează cu aceștia cât poți de mult din coloană cu mișcări în sensul acelor de ceasornic, dar și în sensul opus acelor de ceasornic. Când ai terminat, îmbrățișează-te și întinde-ți cât poți de mult mușchii din partea de sus a spatelui. Concentrându-te pe coloana vertebrală pentru câteva minute în fiecare zi, vei descoperi că poziția ta în scaunul de la birou se va îmbunătăți considerabil.

Eliberează-te de durerile de cap

Chiar dacă nu ai o durere de cap, un masaj la nivelul scalpului este extrem de relaxant. Pur și simplu folosește degetele pentru a masa scalpul, desenând cercuri din ce în ce mai mari și crescând presiunea pe care o aplici.

Doar câteva minute de auto-masaj la birou îți pot îmbunătăți performanța din restul zilei. Însă, când ajungi acasă, poți petrece cât de mult timp vrei pentru a te masa. Iar dupa masaj poți încerca și o baie cu un fundal muzical relaxant. Spune-ne dacă știi și alte tehnici de auto-masaj pe care ar trebui să le încercăm!

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!