Cum te ajută yoga să-ți găsești echilibrul interior

Pentru unele femei care se împart între carieră, familie și viața socială, yoga ar putea părea inutilă - o pierdere de timp sau o chestie prea New Age. Altele pot fi sceptice cu privire la fundamentul yoga, de a trece de la o postură ce pare imposibilă, la alta. Uneori, unele posturi pot da impresia că e nevoie de la fel de mult echilibru ca la un circ de pisici.

Cu toate acestea, yoga nu este gimnastică de performanță și nici mers pe sârmă; este o disciplină străveche din India, care îți antrenează corpul la fel de mult ca și mintea.Indiferent dacă stilul de yoga pe care-l practici este unul moderat, ca Hatha, sau unul mai energic, ca Ashtanga, efectele benefice ale unei practici regulate sunt recunoscute de zeci de ani de zile: o musculatură tonifiată, flexibilitate îmbunătățită și mușchi mai puternici. Tu practici yoga? Spune-ne în comentariile de mai jos.

Yoga înseamnă dezvoltarea unei legături între minte și corp. Când a fost ultima oară când ai reușit să-ți limpezești mintea?

Nimic nu este mai liniștitor decât să stai într-o poziție de lotus - cu picioarele încrucișate - și în liniște, concentrându-te pe respiratie, urmărind expirația și inspirația. Chiar și posturile mai dinamice te vor ajuta să te simți mai stăpână pe corpul tău. Acest sentiment de conexiune și armonie este, de asemenea, născut din mișcarea de practica mai dinamică a lanțului (secvențe de mișcări).

"Îi invit mereu pe oameni să își exploreze corpurile: să-și îndoaie genunchii, să-și relaxeze brațele, să-și miște șoldurile de la stânga la dreapta. Este un mod de a-ți însuși posturile, stând concentrată pe senzații pe care ți le oferă mișcările.", explică Hermine Prunier, un instructor de yoga cu sediul la Paris.

Ideea este de a nu te forța prea tare, ci de a finaliza fiecare mișcare, conștientizând-o cât mai mult. Postura shavasana - culcată pe spate, relaxează complet corpul și eliberează-ți mintea - te poate ajuta chiar să ai un somn mult mai profund și odihnitor. Prin activarea producției de GABA (neurotransmițătorul de relaxare), această disciplină te ajută să combați stresul și insomnia. Scăpând de stres, atât de cel fizic cât și de cel mental, vei descoperi că poți să te bucuri mai mult de momentele vieții, în special de cele petrecute alături de cei dragi.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!