Cum să profiți la maxim de creativitatea ta

Creativitatea înnăscută este foarte folositoare atât în viața personală, cât și în cea profesională: te ajută să gândești în afara tiparelor, să găsești soluții la probleme care la o primă vedere par de nerezolvat și să aduci un strop de originalitate în tot ceea ce faci. Iată câteva sugestii pentru a profita la maxim de latura ta creativă atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Creativitatea la locul de muncă

Diferența dintre imaginație și creativitate stă în felul în care pui în practică ideile pe care le ai, iar, pentru a face acest lucru, nu există loc mai bun ca locul de muncă. Clienții și colegii tăi vor beneficia în mod direct de creativitatea ta!

Asigură-te că mediul de lucru este propice pentru creativitatea ta. Ce presupune acest lucru? Multă lumină și un ambient confortabil vor favoriza și-ți vor pune în mișcare creativitatea. Ia pauze scurte în mod regulat, pentru a-ți împrospăta gândirea și pentru a permite ideilor să vină natural.

Dacă simți presiunea unui termen limită strâns, setează o alarmă, apoi dă-ți jos ceasul, pune telefonul de-o parte și anunță-ți colegii că ai nevoie de un pic de timp pentru tine. Atunci când nu vezi cum trec secundele sau când nu simți presiunea privirilor celor din jur, mintea ta se va relaxa și imaginația se va pune în funcțiune.

Creativitatea în timpul liber

Timpul tău liber este atunci când poți da frâu liber creativității fără a trebui să ți-o concentrezi asupra unor proiecte legate de muncă. Stimulează-ți latura creativă de fiecare dată când ai puțin timp liber, punând pe hârtie 10 idei diferite. Acestea pot fi în legătură cu orice: de la modalități originale de a sărbători ziua de naștere a unui prieten, până la diferitele utilizări ale unei agrafe de hârtie (un test folosit de multe ori pentru a evalua creativitatea). Gândește-te că e un exercițiu de încălzire pentru imaginația ta!

Să încerci hobby-uri noi este o modalitate foarte bună de a stimula la maximum latura ta creativă. Mințile noastre încep să-și depășească limitele abia atunci când ne confruntăm cu situații noi și provocatoare. Activitățile pe care le-ai putea încerca pot include cursuri de fotografie, cursuri de muzică la un instrument nou sau provocarea pe care o reprezintă o rețetă culinară dificilă.

Apropo de provocări, asigură-te că nu cazi într-o rutină în care să-ți petreci tot timpul liber încercând să rezolvi aceleași probleme ce-ți incită imaginația și creativitatea. Poți face o cină delicioasă cu doar 5 ingrediente? Poți desena chipurile mai multor persoane pe care le-ai văzut în metrou astăzi? Dacă ai avea la dispoziție doar un cuvânt pentru a-ți descrie fiecare membru al familiei, care ar fi acela? Aceste joculețe restrictive ne forțează mințile să se concentreze, să memoreze, să-și folosească imaginația și să gândească.

Pentru a-ți pregăti mintea pentru astfel de provocări creative, asigură-te că te odihnești suficient în fiecare noapte. Cu prea puțin somn te vei simți amețită și obosită la prima oră a dimineții, ceea ce nu favorizează deloc imaginația! O noapte în care ai dormit bine și o hidratare bună este rețeta perfectă pentru o minte creativă atât la locul de muncă, cât și în timpul liber.

Te simți inspirată? Hai să fim creativi!

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!