Cum să-ți demonstrezi adevăratul potențial la locul de muncă

Ești un profesionist de succes la locul de muncă, dar e important ca toți colegii și clienții tăi să aprecieze acest lucru și, chiar mai mult, să conștientizeze potențialul tău de a avansa și de a te dezvolta. Reușind să-ți faci recunoscut potențialul, vei avansa în carieră si vei fi mai motivat să ajungi acolo unde îți dorești!

Fii tot timpul "pe fază"

Fizic, dar și la nivel intelectual, este foarte important să fii prezentă - nu doar la ședințe, dar și în discuțiile profesionale ce au loc la birou. Dacă ești invitată să participi la o ședință care nu te vizează în mod direct, fă un efort să participi. Chiar simplul fapt că vei fi prezentă va fi remarcat și apreciat. De asemenea, e bine să ai o intervenție de fiecare dată, chiar dacă doar pui o întrebare sau completezi pe cineva, acest lucru va arăta interes și implicare, lucruri pe care colegii tăi le vor aprecia în mod conștient sau în subconștient.

Verifică întotdeauna cum a fost implementat proiectul tău

Verificarea implementării unui proiect sau a progresului său este esențială din două motive. În primul rând, dacă clientul/ colegul nu este mulțumit de un aspect al muncii tale, vei știi imediat și vei putea îndrepta acest lucru înainte de a deveni o problemă. Pe de altă parte, dacă totul decurge cum trebuie, faptul că verifici de două ori un lucru le va aminti clienților/ colegilor de succesul și de eficiența ta.

Fii pozitivă în orice situație

Uneori e mai ușor să spunem acest lucru decât să-l facem, dar o atitudine entuziastă și orientată spre rezolvarea problemelor va avea un efect pozitiv asupra stării tale mentale, iar colegilor le va face plăcere să lucreze cu tine.

Afirmă-ți talentele de lider

"Ține minte tot timpul că leadership-ul nu are niciodată legătură cu tehnologia — totul se reduce la relația cu oamenii" (Bob Burg) Într-adevăr, calitățile tale de lider se reflectă în felul în care relaționezi cu oamenii. Dovedește-ți talentul în diplomație și în îndrumare luând colegii mai noi sub tutela ta. Comportându-te ca un model pentru ceilalți vei câștiga respectul lor, iar colegii tăi vor sesiza eforturile pe care le depui și talentele tale înnăscute de conducător.

Fii parte din echipă

Să fii un lider este important atunci când trebuie să-ți arăți adevăratul potențial la locul de muncă. Însă, este important să arăți că lucrezi la fel de bine și în echipă. Fă-ți timp pentru a asculta părerile celorlalți și evită criticile negative. Ori de cate ori e cazul, felicită-i pe cei din echipa ta pentru succesele colective, iar ei te vor ține minte pentru acest lucru.

Folosește-ți creativitatea

Ești o persoană profundă și cu un simț creativ înnăscut, așa că asigură-te că și colegii tăi recunosc acest lucru! Privește orice problemă ca pe o posibilitate de a-ți folosi abilitățile și de a găsi o soluție înaintea tuturor. Uneori e folositor să gândești outside the box, iar eforturile creative pentru depasirea unui obstacol vor fi văzute într-o lumină cât se poate de bună. Creativitatea ta poate fi de asemenea folosită pentru a oferi sugestii: cum să fie optimizat fluxul de lucru, cum poate fi îmbunătățită eficiența sau cu pot fi eficientizate anumite procese, de exemplu. Atunci când îți folosești timpul pentru a face viața și munca tuturor mai ușoară, colegii tăi iti vor aprecia cu siguranță potențialul creativ.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!