Cum este fabricat iaurtul Activia

Oamenii de știință de la Danone Nutricia Research sunt în fruntea inovatorilor din cadrul tehnologiilor de producere a lactatelor. Expertiza lor, standardele exigente și procesul gândit să susțină dezvoltarea Bifidus Actiregularis fac din Activia® un iaurt aparte.

Colectarea laptelui

După colectarea laptelui proaspăt, acesta este transporta rapid la fabrica noastră și conținutul de grăsime și de proteine sunt standardizate.

Omogenizarea

Laptele se amestecă cu o asemenea forță încât particulele de grăsime se rup în unități și mai mici care se distribuie uniform.

Pasteurizarea

Pentru a ne asigura că laptele este sigur pentru consumul uman, acesta va fi încălzit până la 90 ° C - 95 ° C timp de câteva minute, înainte de a fi răcit la la 40 ° C.

Culturile

Fermenții noștri sunt cheia care face ca iaurtul Activia® să fie unic. Acestea sunt stocate într-o bancă secretă de tulpini la care doar câțiva dintre experții noștri au acces. În această etapă, acestea sunt dispersate cu grijă și meticulozitate în lapte.

Fermentarea

Activia® este disponibil într-o varietate de forme. Dar, două procese de bază definesc textura și densitatea produselor noastre.

Produse brasate (sau cremoase)

Fermentăm amestecul într-un rezervor care este controlat cu atenție pentru a rămâne la 37 ° C timp de opt ore. Acest lucru permite Bifidus ActiRegularis® să se multiplice. În tot acest timp, laptele se acidifiază, devenind treptat mai dens, fiind în paralel amestecat ușor pentru a crea o textură netedă (un Activia® de băut va fi agitat mai atent în această etapă). Acesta este apoi răcit la 20 ° C timp de două ore, pentru a reduce activitatea fermenților. Apoi, se toarnă în recipiente și la final se răcește la 4 ° C, pentru a menține culturile intacte.

Procesul de obținere al iaurtului ferm

Exact ca iaurtul de băut, iaurt natur este creat prin fermentarea timp de opt ore la temperatura de 37 ° C și răcirea finală la 4 ° C, - dar, în acest caz, se întâmplă direct în recipient. Amestecul ocolește rezervorul utilizat în procesul de agitare și, în schimb, este turnat direct în ambalaje după ce fermenții noștri sunt adăugati în lapte.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!