Cum contribuie exercițiile fizice la un stil de viață sănătos

Partea bună a fitness-ului este că nu te plictisești niciodată de el: efortul fizic devine un fel de joc. Mișcările sunt simple și par chiar rupte dintr-o coregrafie. Exercițiile fizice sunt variate și intensitatea adaptată la rezultatele dorite. În majoritatea disciplinelor, antrenamentul poate fi exploziv, lucru care-ți permite să-ți dezvolți capacitatea cardiovasculară, să scapi de stres și să arzi calorii. Succesiunea rapidă de exerciții îți îmbunătățește coordonarea, echilibrul și acuratețea. Sunt perfecte și pentru îmbunătățirea concentrării.

Exercițiile fizice în grup sunt destul de importante

Un caz punctual: cursurile crossfit. Vei avea sprijinul grupului atunci când vei simți că nu mai poți și vei dobândi dorința de a merge mai departe. Fără oglinzi, fără căști pentru muzică! Nu participi la această activitate doar pentru a te antrena, ci și pentru a-i ajuta pe ceilalți, pentru a simți că ești stimulat și pentru a impărtăși cu restul un moment intens. Crossfit vine la pachet cu un stil contemporan, o multitudine de materiale rustice și nobile.

Cum să alegi cel mai bun curs de fitness

În aceste noi metode de antrenament (Cycle, Body Pump/ Jam/Shbam/Attack/Balance, CXWorx, RPM, Cardio Boxing, Functionnal Training…) toată lumea sprijină și motivează pe toată lumea. Lucrul cel mai important e să găsești metoda care ți se potrivește cel mai bine, indiferent că are loc într-un centru de ..., într-o sală de forță sau în aer liber. Îți place să transpiri pe ringul de salsa? Atunci înscrie-te la un curs de Zumba! Te interesează să-ți tonifici musculatura? Atunci mergi la un curs de Pilates. Nu mai găsești loc la niciun curs? Atunci trebuie să știi că sunt foarte multe cursuri pe care le poți urma online de acasă, simțind în continuare că faci parte dintr-o comunitate globală prietenoasă și încurajatoare. Când te antrenezi cu altcineva este mai ușor să fii motivată. Multe cursuri sunt mixte, și pentru băieți și pentru fete, cum ar fi CrossFit sau Body Combat. Așa că ia-ți partenerul cu tine!

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!