Cum îți reflectă stilul personalitatea

Personalitatea noastră iese în evidență prin modul în care ne îmbrăcăm, prin coafura și machiajul nostru - reflectă ceea ce vrem să exprime, în mod conștient sau inconștient. Purtând dresuri luminoase, alegând îmbrăcăminte retro, cumpărând haine de firmă, fiecare poate fi o modalitate de a te exprima. Oricare ar fi look-ul, stilul nostru dezvăluie complexitatea personalității individuale, construită pe diferite experiențe din trecut și percepțiile pe care le avem despre noi înșine.

Stilul evoluează

Stilul nostru fluctuează în funcție de locul unde suntem, acasă sau la locul de muncă. Locul și pozițiile sociale sunt responsabile pentru această diferență. În aceeași săptămână, putem purta un pulover pufos din lână, care ne face să ne simțim confortabil, dar și un costum avangardist, care iese în evidență, pentru a transmite «Eu nu sunt ca voi toți». Adesea, acesta este modul nostru de a arăta felul în care ne simțim în diferite situații, ca și când hainele ar fi o a doua piele. Nu numai că starea de spirit ne afectează stilul, dar contrariul este și el adevărat. Culoarea pe care alegem s-o purtăm si hainele pe care le îmbrăcăm pot influența modul în care ne simțim. Îndrăznește să porți roșu într-o dimineață în care în mod natural ai purta culoarea bej, cu siguranță acest lucru îți va oferi un plus de energie pozitivă și va crește sentimentul de încredere în tine.

Având un stil bine definit nu înseamnă neapărat a fi sigur pe tine. Acesta poate fi condiționat de familie, de background-ul cultural sau de așteptările partenerului. Acest decalaj poate crea frustrări, un sentiment de personalitate dublă. Numai ținându-ne departe de toate aceste influențe exterioare, de cele care pot fi identificate, ne putem defini propriul stil.

Te poți juca cu codurile vestimentare actuale și îți poți face propriul tău stil cu lux de detalii. Amestecând haine de firmă cu îmbrăcăminte retro, cumpărate de la second hand, cu un colier îndrăzneț sau cu o coafură surprinzătoare - este cât se poate de îndrăzneț și îți poți astfel defini stilul tău personal.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!