Cele mai bune alimente proaspete pe care să le folosești în salatele de primăvară

Tolstoi scria că primăvara este "anotimpul propunerilor și proiectelor". Cu acest lucru în minte, ce altceva poate fi mai potrivit pentru a sărbători încălzirea vremii de afară decat sa-ti propui câteva salate delicioase de sezon? Stimulează-ți creativitatea (și papilele gustative) cu aceste cinci sugestii.

Adaugă un plus prospetime prânzului tău

Cele mai bune salate sunt compuse dintr-o varietate de texturi. Păstăile de mazăre dulce, culese primăvara, sunt perfecte pentru a forma baza crocantă a salatei, mai ales că pot fi mâncate atât crude, cât și gătite, în funcție de gust. Și, de ce să nu te joci un pic și cu alte texturi, adăugând un ou fiert moale și un topping de smantana? Brânza feta este o altă alegere potrivită pentru o salată de păstăi de mazăre dulce, aroma ușor dulce a mazărei punând în valoare brânza sărată.

Înfrumusețează-ți ziua cu un pic de culoare

Când primăvara își intră în drepturi, natura pune în scenă un adevărat spectacol de culori. Adu și la tine în bucătărie sentimentul pe care-l dau florile colorate și florile, în general, cu ajutorul unei salate colorate de primăvară. Nuanțele de roșu închis și mov ale sfeclei pot transforma orice salată banală într-una energică sau, dacă preferi un gust mai subtil, presară câteva felii subțiri de ridiche.

Marele favorit al primăverii

Sparanghelul este una dintre cele mai apreciate legume ale primăverii și, chiar dacă poate fi un aperitiv delicios atunci când peste el se toarnă un strop de ulei de măsline, piper negru si sare de mare, poate fi la fel de memorabil și într-o salată. Ca sa nu fie apos, tine sparanghelul in cuptorul bine încins timp de 15-20 de minute, după ce l-ai uns cu un strop de ulei și condimentat bine. Roșiile cherry și bucățile de brânză feta sunt două ingrediente care merg de minune alături de sparanghel.

Un dressing care impresionează

Primăvara este anotimpul perfect pentru a-ți da frâu liber creativității în ceea ce privește dressingul pentru salate. Pune-ți mănușile pentru grădinărit și fă o vizită colțului cu ierburi aromatice. Acestea pot face diferența dintre un dressing banal si unul plin de savoare. Încearcă să amesteci menta cu sucul de lamâie și cu uleiul de măsline pentru o combinație condimentată și răcoritoare. Dressingul obținut astfel merge de minune cu o salată de legume inabusite sau trase la tigaie .

Bunătățile verzi

Frunze, frunze, frunze! Primăvara este cel mai bun anotimp pentru verdețurile proaspete, așa că nu mai aștepta și îndrăznește să încerci o salată de verdețuri. Aceasta este ideală pentru prânz, cină sau ca garnitură atunci când ești gazda unei petreceri. Poți combina toate verdețurile tale preferate într-un bol. E vorba de salată, rucola, spanacul plin de vitamine și niște varză roșie pentru culoare. Pentru a desavarsi, stropește totul cu puțin oțet aromatic și presară un pic de caju sfărâmat.

Te simți inspirată? Spune-ne care sunt ingredientele tale cele mai la îndemână pentru salata de primăvară perfectă?

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!