Ce impact are muzica asupra spiritului și trupului

Muzică clasică, jazz, electro sau rock, toate genurile de muzică pot avea un efect pozitiv asupra noastră. În funcție de fiecare piesă în parte, poate fi calmantă sau stimulantă. O vorbă din popor spune că « muzica este balsam pentru minte ». Astăzi avem dovada că într-adevăr muzica contribuie la atingerea unei stări de armonie interioară. Ne liniștește în zilele agitate, ne eliberează de tensiune și stres. Un tempo lent are un impact pozitiv asupra bătăilor inimii noastre și calmează respirația. După o zi intensă la locul de muncă, cu toate fișierele și relațiile pe care le-ai avut de gestionat, ce poate fi mai bine decât să te relaxezi cu niște muzică pecare s-o asculți pe drumul spre casă sau pentru câteva minute în camera ta? Întreaga familie beneficiază de puterea magică a muzicii atunci când acesta se aude în surdină în sufragerie.

Muzica poate să-ți îmbunătățească starea

Muzica poate alunga o stare proastă sau te poate impulsiona atunci când ești cu moralul la pământ. De fapt, plăcerea pe care o simțim când ascultăm muzică crește secreția de dopamină din creier, hormonul plăcerii. În acest fel, creierul își controlează emoțiile negative, iar acest lucru ne face mai fericiți. Dacă copilul tău aflat la adolescență insistă că muzica R&B îl face să se simtă ca regele lumii, atunci este adevărat. Muzica, in special sunetele de bas, provoacă o senzație de putere și stimulează senzația de încredere în tine*. Dacă asculți muzică în timp ce alergi, aceasta te poate face să uiți de durerile musculare și face ca întregul efort să pară mai ușor, ceea ce într-un final te face să te simți că zbori.

Muzica te face mai eficient

Oricare ar fi genul, ritmul este un stimulent minunat și îți va oferi energia și curajul de care ai nevoie atunci când trebuie să abordezi o anumită problemă. O melodie lentă, de preferință instrumentală - din moment ce vocea poate de multe ori să-ți distragă atenția - este un instrument minunat pentru a te ajuta să te concentrezi mai bine. Pentru unii poate fi electro - jazz, pentru alții poate fi vorba de muzică clasică. Ascultarea muzicii la locul de muncă este o modalitate bună de a îndepărta factorii externi, cum ar fi e-mailuri, notificările de pe Facebook sau conversații dintre colegii de birou. Te ajută să te concentrezi mai bine, să fii mai concentrată pe sarcina pe care trebuie s-o duci la bun sfârșit și să fii mai eficientă.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!