Ce învățăm din provocări?

Fie că vrei să-ți renovezi singură casa, să te reîntorci la școală la 40 de ani sau să-ți pornești propria afacere; cu toții avem provocări pe care vrem să ni le asumăm. Nu trebuie să faci înconjurul lumii pentru a te auto depăși. Fiecare zi este presărată cu mici provocări, mai mult sau mai puțin dificile, în funcție de fiecare. Pentru unii, o provocare poate însemna cererea unei măriri de salariu, pentru alții poate e vorba de schimbarea locului de muncă. Asumarea unei provocări înseamnă să îndrăznim să ieșim din zona noastră de confort, să punem rutina pe pauză, să ne asumăm un risc și să ne împingem dincolo de ceea ce credeam că suntem capabili să facem.

Ce ne împiedică.

Uneori nu putem face acel pas. Ah, acele voci din interior care ne șoptesc «ești prea bătrână», «nu o să reușești niciodată». Ne punem singuri piedici, din cauza fricilor sau obstacolelor din trecut. Ne convingem singuri de inabilitatea noastră sau de lipsa de timp (copiii, job-ul), așa că nici măcar nu ajungem în punctul de a încerca măcar să facem acel prim pas.

Cu toate acestea cu toții suntem capabili, pentru că toți avem calitățile noastre interioare – curaj, perseverență și puterea de a ierta.

Aceasta este combinația câștigătoare atunci când vrei să-ți asumi o provocare.

Avantajele sunt imense.

Avantajele se pot vedea în viețile noastre personale, profesionale sau amoroase. Așa cum spune și o vorbă, «Norocul surâde celor curajoși». Dincolo de mândria și satisfacția pe care le vom câștiga, vom avea și o explozie de încredere în sine doar pentru că ne asumăm un risc. Când avem curajul de a face ceva, încrederea în noi devine mai puternică și descoperim în noi calități pe care nu bănuiam că le avem. Aceste lucruri ne dau puteri noi ce ne vor fi de folos în diverse situații.

EXPLOREAZĂ ŞI SIMTE-TE BINE!